Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


In honing gebakken oca's met gember en limoen


IngrediĆ«nten: 
(voor 4 personen)
- 1 kg oca's, schoongemaakt en geschrobd
- 4 el olijfolie
- 2 el milde honing (sinaasappelbloesem of eucalyptus)
- 2 teentjes knoflook, geperst
- rasp van 1/2 limoen
- 1 tl chilipoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl zout
- 1 tl gehakte verse citroen tijm
- 1 tl gehakt vers basilicum
 
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de oca's in de lengte en leg ze in een braadslee. 
 
Meng in een kleine kom olijfolie, honing en knoflook en bestrijk de oca's licht met dit mengsel. 
 
Meng de limoenrasp met chilipoeder, gember, zout, tijm en basilicum. Strooi dit mengsel over de oca's
en bak ze 30-45 minuten tot ze gaar zijn en de randen gekaramelliseerd zijn. 

De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Oxalis tuberosa (Oca / Klaverzuringknol)
- Thymus citriodorus 'Bertram Anderson' (Citroentijm)