Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


Sorbet van mango en champagneblad


Ingrediƫnten:
(voor 4 personen)
- 3 mango's, geschild ontpit en in repen
- rasp en sap van twee limoenen
- 250 gram poedersuiker (gezeefd)
- 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt, plus extra ter garnering. 
- 9 kleine champagneblad bloemen, fijngehakt, plus extra ter garnering (daarvoor is de calirrhiza leuk)
- zeezout
 Afbeeldingsresultaat voor james wong sorbetijs
Bereidingswijze:
Pureer mango, limoenschil en limoenrasp met poedersuiker in een keukenmachine. 
Giet de gladde puree in een tupperwarebakje, roer de chilipepers en bloemen erdoor en
zet het geheel een uur in de vriezer. 
 
Roer het mengsel elk uur met een vork tot het helemaal bevroren is (dit duurt ongeveer 4 uur). 
Zo krijg je een zacht mengsel van ijskristallen en geen blok ijs. 
 
Strijk met een partje limoen langs de rand van een martiniglas zodat het bedekt is met een dun
laagje sap. Keer het glas om en doop de rand in een mengsel van zeezout en gehakte 
champagneblad bloemen. 
 
Serveer het sorbetijs in het glas en garneer het met de bloemen en repen chilipeper. 
 


De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Acmella Calirrhiza (Afrikaans batterijplantje)
- Acmella oleracea (ABC-kruid of spilanthes)