Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


Vietnamese varkensvlees met citroengras


IngrediĆ«nten: 

- 450 gram varkenshaas in dun gesneden plakjes, één tot twee uur marineren

Ingrediƫnten marinade:

- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 4 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels maizena
- 1 stengel citroengras
- 3 fijn gesneden sjalotjes
- 1 a 2 zeer fijn gehakte pepers
-  lepel gemalen peper
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 eetlepel madras currypoeder

Bereidingswijze:

Stukjes varkenshaas gedurende 2 minuten roerbakken totdat ze gaar zijn. Bestrooi met gebakken sjalotjes en/of fijn gehakte vietnamese koriander (Persicaria odorata) en/of met fijn gesnipperde blaadjes van de Kaapse knoflook (Tulbaghia violacea).
 
Serveer met rijst.

De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Cymbopogon citratus (Sereh of citroengras)
- Persicaria odorata (Vietnamese koriander / Rau Ram)
- Tulbaghia Violacea (Wilde knoflook/zulu knoflook)
- Tulbaghia violacea 'Silver Lace' (Wilde knoflook/zulu knoflook)