Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


Afsluitdijksoep


Ingrediƫnten:

- 1 liter groentebouillon                                                                   
- 400 gram geschilde en in blokjes gesneden aardappel                                                                                
- 250 gram gebleekte zeekool in stukjes                                          
- Een plantje zeekraal of zoute vingers                                            
- 2 bosuitjes                                                                                    
- 1/2 dl room

Bereidingswijze:

Aardappelen in bouillon 15 minuten laten koken. In een koekenpan de zeekool en de bosuitjes fruiten. Gare aardappelen afgieten, bouillon opvangen, aardappelen pureren en door de zeef halen. Aardappelen terug in de pan doen, room en kookwater toevoegen en een mooi vloeibaar geheel maken. Gefruite groenten toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Nog 3 tot 5 minuten laten koken. Bij het opdienen zoute vingers toevoegen.

    

  

 



 

 


De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Carpobrotus Rossii (Zoute banaan)
- Crambe Maritima (Zeekool)