Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


Bearnaisesaus


Ingrediƫnten:

- 3 grote eidooiers
- 1 eetlepel dragonazijn
- 5 gram versgemalen kervelblaadjes
- 2 eetlepels witte wijn
- Zout
- 120 gram roomboter
- 24 mooie dragonblaadjes

Bereidingswijze:

Klop de eidooiers, 1,5 eetlepel water, wijn en azijn, zout en peper in een kom schuimig. Laat dit mengsel op laag vuur kloppend dik worden. Het mag niet gaan koken. Laat de boter smelten en roer de gesmolten boter zorgvuldig, met kleine hoeveelheden tegelijk, door het eidooiermengsel. Roer de kervel en de dragon door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper. Deze bearnaisesaus past uitstekend bij gebakken of gegrilleerd vlees, of bij vis.


De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Artemisia dracunculus 'Senior' (Franse dragon)
- Myrrhis odorata (Roomse kervel)