Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


Zomerbloemengelei


IngrediĆ«nten/benodigdheden:  

- 1 liter water
- Schil en sap van een citroen en sinaasappel
- Circa 15 milliliter citroensap
- Twee handen vol geurende bloemen naar smaak en fantasie. Denk bijvoorbeeld aan monarda, agastache, kruidenafrikaantjes, aztekenkruid en bloemen van de zoete salvia discolor. 
- 500 gram geleisuiker (3:1)
- Glazen pot met schroefdeksel

Bereidingswijze: 

Los de citroensap op in water. Voeg de bloemen, citroen- en sinaasappelsap en de schillen van de citroen en sinaasappel toe. Laat de oplossing twee tot drie dagen staan. Giet het vocht af en kook het met de suiker tot gelui. Voeg de glazen pot tot de rand en sluit deze af. 

Bron: Ruhlemann



De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Lippia dulcis (Aztekenkruid)
- Lippia Dulcis (Aztekenkruid)
- Monarda hybride Jacob Klyne (Bergamotplant)
- Monarda hybride jacob klyne (Bergamotplant)
- Salvia Discolor (Peruaanse salie)
- Tagetes Lucida (Mexicaanse dragon / Anijsafrikaantje)
- Tagetes Lucida (Mexicaanse dragon / Anijsafrikaantje)
- Tagetes Tenuifolia - Red Gem (Citrusafrikaantje)