Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


Aardperensoep


IngrediŽnten (voor vier personen):

- 750 gram aardperen
- 3 eetlepels olijfolie 
- 1 ui, gesnipperd 
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 bekertje creme fraiche (125 ml)
- 2 blokjes groente- of kruidenbouillon
- 3 bosuien, in ringetjes gesneden

Bereidingswijze: 

Schil de aardperen en snijd ze in vieren. Verhit olie in een pan en fruit de ui. Voeg de knoflook en tijm toe en bak deze 1 minuut mee. Doe de aardperen in de pan en roerbak deze 3 minuten. Schenk er 1 liter hete bouillon bij en laat 20 minuten (deksel op de pan) op laag vuur koken. Pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. 
 
Houd 4 theelepels creme fraiche achter en roer de rest door de soep. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de rest van de creme fraiche. Bestrooi met bosui. 

 


De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Helianthus strumosus (Aardpeer / Topinambour)