Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


Oca met ansjovissaus


IngrediŽnten (vier tot zes personen): 

- 500 gram oca-knolletjes, het liefst gemengde kleuren
- 60 ml extra groene olijfolie 
- 50 gram ansjovisfilets, uitgelekt 
- 3 dikke tenen knoflook, gepeld en fijngesneden 
- klein bosje platte peterselie 
- zout en peper, naar smaak 

Bereidingswijze: 

Snijd de oca in ongeveer even grote stukken zodat ze gelijkmatig gaar worden. Hak de peterselie fijn. Kook of stoom de oca ongeveer 10 minuten. Prik met een vork om te kijken of ze gaar zijn. Laat de oca uitlekken en drogen in een vergiet. 

Doe olijfolie in een koekenpan en verwarm deze op een middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ansjovis en peterselie toe en laat zachtjes koken totdat de ansjovis ongeveer is opgelost. 

Neem de pan van het vuur en doe de gekookte oca erbij. Roer de oca door de olie en voeg eventueel peper en zout toe. 

 


De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Oxalis tuberosa (Oca / Klaverzuringknol)