Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


Monarda fruitsalade


Ingrediƫnten:

- kopje water
- sap van twee sinaasappelen
- 2 handjes verse monardablaadjes
- 1 kopje bramen
- 2 kopjes aardbeien
- 2 kopjes frambozen
- monardabloemen om te decoreren. 

Bereidingswijze:

Doe de suiker, water, sinaasappelsap, en de monardablaadjes in een pan op laag vuur. Af en toe roeren totdat de suiker is opgelost. Breng dan de sap gedurende 5 minuten aan de kook totdat er een siroop ontstaat. 

Haal de monardablaadjes eruit en kook de bramen voor 5 minuten mee. Laat nog 5 minuutjes sudderen. Haal van het vuur en laat het geheel afkoelen.

Doe de aardbeien en de frambozen in een schaal en overgiet ze met de afgekoelde saus. Decoreer het geheel met monardabloemetjes.


De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Monarda hybride Jacob Klyne (Bergamotplant)