Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


Carpaccio van yacon


IngrediŽnten (voor vier personen):

- 100 gram yacon
- 1 eetlepel amandelschilfers
- peper en zout
- 2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas 
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie (of Japanse waterpeterselie)
- 1 theelepel ingelegde citroen, fijngehakt (te koop bij Marokkaanse winkels), of 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie 
- 1 theelepel honing 

Bereidingswijze:

Mix de ingelegde citroen samen met de olijfolie en honing tot een gladde dressing. Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. 

Schil de yacon en snijd hem in ultradunne plakjes. Besprenkel gelijk met citroensap. Schik de plakjes op een schaal, druppel er wat dressing overheen en bestrooi met Parmezaanse kaas, peterselie, amandelen en peper en zout.  

 


De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Oenanthe javanica 'Flamingo' (Japanse waterpeterselie )
- Polymnia edulis (Yacon / zoete knol)