Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


Kruidige aardpeer


Kruidige Aardpeer (topinambour / helianthus tuberosus), voor vier personen.

IngrediŽnten:

- 500 gram topinambour
- 1 teentje knoflook
- 1 gesnipperde ui
- olie
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 400 ml water
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels fijn gesneden lavas (maggieplant)
- 1 eetlepel tamari of ketjap
- paar takjes peterselie of oenanthe javanica (Japanse waterpeterselie)

Bereidingswijze:

Aardpeer onder stromend water stevig afborstelen of schillen. Snijd de knolletjes in plakjes van 1 centimeter dik. Hak de ui en het knoflook en fruit in olie. Voeg de topinambour toe en laat nog een paar minuten sudderen. Roer af en toe. 

Voeg tomatenpuree, water, ketjap en kruiden toe. Meng alles goed en laat zachtjes in 15 minuten gaar koken. Dien op met fijngehakte peterselie. Past prima bij rijst.

De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Helianthus strumosus (Aardpeer / Topinambour)
- Levisticum officinale (Lavas of Maggieplant)
- Oenanthe javanica 'Flamingo' (Japanse waterpeterselie )
- Origanum rotundifolia 'Kent Beauty' (Hopmarjolein)