Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


Pastasaus met daslook en beerlook


Allium ursinum laat zijn bladeren al vroeg in het voorjaar (begin maart) en is daarmee een van de eerste voorjaarsgroenten.

IngrediŽnten voor drie porties:

- 150 gram daslook, fijngehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 2 eetlepels dijonmosterd
- halve eetlepel honing
- 1 blikje tomaten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- Parmezaanse kaas
- olie 
- gemalen peper

Bereidingswijze: 

Was de daslook en droog het. Bak de uitjes tot ze zacht en doorzichtig zijn. Voeg de tomaten, daslook, dijonmosterd, tomatenpuree en honing toe. Roer alles - onder het koken - goed door elkaar. Laat 15 minuten sudderen. Haal van het vuur en roer de overgebleven daslook, Parmezaanse kaas en gemalen zwarte peper er doorheen. Serveer bij pasta. 

De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Allium ursinum (Daslook / beerlook)
- Allium Ursinum (Daslook / Beerlook)