Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


Shiso-knoflooksojasaus


Perilla frutescens shisozaad kan worden gebruikt als smaakmaker: meekoken, roosteren, pletten om zijn smaak te intensiverenen of mixen met sesamzaad en zout. Basilicum en munt laten zich makkelijk vervangen door shisoblaadjes.

Shiso knoflooksojasaus: een simpele saus om vis, rijst of vlees een Japans smaakje te geven.

Ingredi├źnten:

- 10 verse shisoblaadjes
- 3 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden (of gesnipperd blad tulbaghiablad) 
- 4 eetlepels sojasaus

Bereidingswijze: 

Was de shisbladeren en dep ze volledig droog. Doe de shiso, de knoflook en de sojasaus in een tupperwarebakje of andere luchtdicht bakje (zorg dat de sojasaus de andere ingredi´┐Żnten overdekt). Laat het bakje één dag voor gebruik in de koelkast staan. 

In een afgesloten bakje is de saus nog 2 maanden te gebruiken. Naar smaak kun je nog wat shiso of knoflook toevoegen. 
 

De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Perilla frutescens (rode) (Shiso)