Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


Epityrum: olijvensnack


Epityrum: olijven met kruiden. Een traditioneel recept uit het oude Romeinse Rijk, 'bonum apetitus'.
 
IngrediĆ«nten: 

- 100 gram groene olijven
- 100 gram zwarte olijven
- 1 theelepel komijnzaad
- halve theelepel venkelzaad
- 1 bosje verse korianderblaadjes (of enkele fijn gesneden blaadjes van de Vietnamese koriander)
- 1 takje verse ruta graveolens (of een paar blaadjes onsterfelijkheidskruid (gynostemma pentaphylla)
- 2 of 3 blaadjes munt
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte wijnazijn

Bereidingswijze:

Maal de komijn en venkel in een vijzel. Hak de koriander en munt. Mix de kruiden en specerijen met de olijfolie en witte wijnazijn. 

Ontpit de olijven en snijdt ze in ringen. Overgiet ze met de eerder gemaakte kruidensaus en dien ze op. 

De Romeinen dronken er een goede beker wijn bij!  

De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Gynostemma pentaphylla / Jiaogulan (Onsterfelijkheidskruid)
- Mentha spicata swiss (Zwitserse munt)
- Persicaria odorata (Vietnamese koriander / Rau Ram)