Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


Griekse salade


Ingrediƫnten (voor vier personen):

- 2 groene paprika's, in blokjes gesneden
- 1 komkommer, in stukjes gesneden van ongeveer 3 centimeter
- 3 tomaten, gewassen en gesneden in blokjes van 3 centimeter
- 2 stengels bleekselderij, gesneden in stukjes van 1 centimeter
- 115 gram feta, gesneden in dobbelsteentjes van ongeveer 1 centimeter 
- halve rode uit, fijngesneden
- halve theelepel zeezout
- versgemalen zwarte peper, naar smaak
- 3 eetlepels azijn
- 60 ml olijfolie
- halve theelepel fijngesneden oreganoblaadjes
- 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt

Bereidingswijze:

Doe de komkommer, paprika, tomaten, selderij, feta en rode ui in een kom van ongeveer 2 liter. Roer alles door elkaar, voeg vervolgens zout, peper, oregano en basilicumblaadjes toe en roer dit mee. Klop de azijn en olijfolie en giet dit over de salade. Hussel alles nog eens voorzichtig door elkaar. Dek de salade af en laat hem voor het opdienen nog een uurtje staan.  

 


De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Ocimum basilicum 'Magic mountain' (Roodbladige basilicum)
- Ocimum minette (Griekse basilicum)
- Origanum Dictamnus 'Kent Beauty' (Hopmarjolein)
- Origanum majorana 'Herrenhausen' (Marjolein)