Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


Citroenmelisse-pesto


- 20 gram verse citroenmelisseblaadjes (flinke hand vol - alleen het blad, niet de steeltjes)
- half teentje knoflook
- sap van een kwart citroen (ongeveer twee eetlepels)
- 40 gram versgeraspte parmezaanse kaas
- 20 gram pijnboompitten
- 75 ml olijfolie
- flinke snuf zout
- versgemalen peper 

Bereidingswijze: 

Doe de citroenmelisse, knoflook, parmezaanse kaas, pijnboompitten en citroensap in de keukenmachine en laat deze draaien totdat alles goed gehakt is. Giet - terwijl de machine draait - de olijfolie erbij en laat alles mixen totdat je een pesto hebt met een zeer fijne structuur. Breng op smaak met peper en zout. 

Deze citroenmelisse-pesto is lekker door pasta, maar ook te gebruiken als (onderdeel van een) dressing voor salade. 

De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Melissa officinalis (Citroenmelisse)