Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


Paksoikommetje met gehakt


Paksoikommetje met gehakt voor twee personen:

- 1 struik paksoi
- Halve stengel sereh of citroengras
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel oie of maiskiemolie
- 200 gram rundergehakt
- 1 eetlepel sojasaus 

Bereidingswijze: 

Was de paksoi, snij de bladeren van de stengels en snij de stengels in reepjes. Leg de paksoibladen in een schaal, sprenkel er 1 eetlepel water over en verhit ze afgedekt ca. 1 minuut op 750 Watt. Laat ze in een zeef uitlekken.

Snij de gewassen sereh in kleine stukjes. Pel de knoflook. Verhit de olie in een grote, ronde schaal onafgedekt circa 30 seconden op 750 Watt. Pers de knoflook boven de olie uit en roer de sereh erdoor. Verhit dit mengsel afgedekt circa 2 minuten op 750 Watt.

Verkruimel het gehakt boven het knoflookmengsel en roer alles door elkaar. Verhit het geheel afgedekt circa 3 minuten op 750 Watt. Meng de paksoistelen erdoor en verhit afgedekt nog 1 minuut. Bekleed twee kommen met de paksoibladen en laat de bladen over de rand hangen. Roer de sojasaus door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het gehaktmengsel over de kommen en vouw de paksoibladen erover heen. Verhit afgedekt nog 2 tot 3 minuten op 750 Watt.

Per persoon ongeveer 150 gram groenten. Lekker met rijst of mie.

De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Cymbopogon citratus (Sereh of citroengras)