Smakelijke bloemen & vruchten

Theekruiden

Kruiden

Knollen,bollen en uien

Groenten & Zeegroenten

Recepten


Fines herbes


Fines herbes is een klassiek mengsel van keukenkruiden. Oorspronkelijk bestaat het mengsel uit bieslook, kervel, peterselie en dragon. Maar ook andere kruiden als rozemariin, tijm en basilicum worden er wel in gebruikt.  

Ingrediƫnten:

- Een deel fijngehakte dragon (artemisia dracunculus)
- Een deel fijngehakte venkel (anthriscus cerefolium) roomse kervel (myrrhis odorata)
- Een deel fijngehakte look (tulbaghia violacea)
Een deel fijngehakte peterselie (petroselium cripum var neapolitanum)
- Japanse peterselie (oenanthe javanica)

Bereidingswijze:

Met verse kruiden:
Mix
 de dragon, kervel, bieslook en peterselie. Voeg de verse  kruiden pas toe aan het einde van het kookproces, om zo hun smaak te behouden.

Met gedroogde kruiden: 

Mix de gedroogde kruiden. Plaats in een glazen pot en afsluiten. Bewaar ze op een koele, donkere plaats tot 4 maanden. Opmerking: marjolein, bonenkruid of waterkers worden vaak toegevoegd aan de fijne kruidenmix.

Fines herbes wordt gebruikt in diverse gerechten, maar vooral in soepen, sauzen, kaas- en eiergerechten. 

 

De volgende van onze producten komen voor in dit recept:

- Artemisia dracunculus 'Senior' (Franse dragon)
- Ocimum basilicum 'Magic mountain' (Roodbladige basilicum)
- Oenanthe javanica 'Flamingo' (Japanse waterpeterselie )
- Origanum majorana 'Herrenhausen' (Marjolein)
- Satureja montana (Bonenkruid)
- Thymus vulgaris compactum (Keukentijm)
- Tulbaghia Violacea (Wilde knoflook/zulu knoflook)
- Tulbaghia violacea 'Silver Lace' (Wilde knoflook/zulu knoflook)